Wandelweek Woerden

COVID-19 maatregelen

Woerdense Wandelweek

Vermijd drukte

Het advies van de overheid is om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken en om drukke plekken te vermijden. Vermijd drukke gebieden, zoals drukke parken. Zoek een rustig gebied uit om te wandelen. Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1,5 meter).

Maximaal 2 personen en houd afstand

De groepsgrootte buiten is vastgesteld op maximaal 2 personen (m.u.v. gezinnen). Houd je als je met iemand van buiten jouw woonadres wandelt aan de 1,5 meter-regel. Vanaf 1 december is het begrip huishouden in de coronamaatregelen komen te vervallen. Vanaf nu geldt: als je op hetzelfde adres woont en een voordeur deelt, hoef je onderling geen afstand te houden.

Mondkapje

Het dragen van niet-medische mondkapjes is in alle publieke binnenruimten verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor stations, parkeergarages en (afhaal)restaurants. Neem dus een mondkapje mee tijdens het wandelen. Zodat je onderweg voor onvoorziene situaties altijd een mondkapje bij de hand hebt.

Naar het toilet

Houd er rekening mee dat met de sluiting van heel veel openbare gebouwen het ook moeilijker is om onderweg een openbaar toilet op te zoeken.

Blijf binnen wanneer jij of je huisgenoot klachten heeft

Ga niet naar buiten als jijzelf (ook milde) klachten hebt als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts. Blijf ook binnen als een huisgenoot koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Of als je in aanraking bent gekomen met iemand die positief is getest op corona.

Let op hygiëne, ook onderweg

Het coronavirus verspreidt zich via vochtdruppels, zoals snot en speeksel. Spuug dus niet op de grond. Krijg je onderweg last van een loopneus, snuit je neus dan in een papieren zakdoek en gooi deze in een afvalbak. Hoest en nies in je elleboog. Raak onderweg zo min mogelijk voorwerpen aan. Soms ontkom je hier niet aan, bijvoorbeeld bij stoplichtknoppen. Raak je iets aan, ga dan daarna niet met je hand in je gezicht. Neem een flesje desinfecterende handgel mee en was zowel bij vertrek als bij thuiskomst goed je handen.

Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je zo gezond mogelijk blijft. Eet gezond (onder andere voldoende groente en fruit) en zorg voor voldoende nachtrust. Ga dus liever niet met een lege maag op pad en vul je energie na een lange wandeling weer aan. Ga in deze periode niet streng lijnen, want hierdoor ben je vatbaarder voor ziektes. Blijf vooral in beweging, dit is niet alleen goed voor je imuunsysteem maar ook voor je geestelijke gezondheid.