Wandelweek Woerden

Klein rondje Harmelen, 5km

Klein rondje Harmelen – 5 km – 7143 stappen

De oudste schriftelijke vermelding van Harmelen dateert van 1202. Het wordt dan “Hermale” genoemd. Harmelen bestond niet alleen uit het kerkdorp Harmelen, gelegen langs de Oude Rijn, maar ook uit een aantal bestuurseenheden en gehuchten in de omgeving, zoals de Harmelerwaard, Gerverscop, Reijerscop en Indijk. Vanoudsher was Harmelen een agrarische gemeente.

Naast de veeteelt kwam er vanaf het begin van de twintigste eeuw ook tuinbouw. Sinds 2001 hoort Harmelen bij Woerden. In 2013 werd Harmelen door de luisteraars van radiozender 3FM uitgeroepen tot het leukste dorp van de provincie Utrecht. Tijdens dit mooie rondje door het zuidelijke gedeelte van Harmelen, maak je kennis met dit leuke dorp!

Apologies, for this post the comments are closed.